Coolwater. An act of positive energy. Inspiration. Future.

In de voormalige koelwaterhal werd jaarlijks ruim 10 miljoen kuub water gefilterd dat gebruikt werd bij het koelen van de turbines van Centrale Harculo. Kunstenaar en kwartiermaker Ronald A. Westerhuis zal het bijzondere gebouw een nieuwe invulling geven.

Van koelwater naar Coolwater

Off The Grid

Het is onze ambitie om de koelwaterhal Off The Grid ofwel zelfvoorzienend te maken: zelfvoorzienend in energie, in water, in warmte en zelfvoorzienend in voedsel. 

Zelfreflectie

Maar dit is niet genoeg. In een tijd dat we ons laten leiden door de social media, the likes en de publieke opinie is het tijd voor verwondering, verstilling en zelfreflectie. Uw mobiele netwerk zal niet werken binnen de grenzen van onze plek. We gaan Off the phone.

Koelwaterhal

In de Koelwaterhal werd het water uit de IJssel gezuiverd voor het energieproces van de centrale. Kwartiermaker en kunstenaar Ronald A. Westerhuis: “Het eerste moment dat ik de koelwaterhal binnenstapte wist ik: dit is mijn plek, mijn magnus opus. De jarenlange ervaring als offshore supervisor en 20 jaar als beeldhouwer waren direct verbonden op deze plek vol energie. Het koelwatergebouw wordt een bron van positieve en schone energie, letterlijk en figuurlijk.