Een unieke plek om te wonen, te werken en te recreëren aan de IJssel
BOEi is een ondernemende organisatie zonder winstoogmerk, die betekenisvolle plekken nieuwe betekenis geeft. Door restauratie en herbestemming behoudt BOEi het Nederlands erfgoed voor de toekomst, en geeft het de verhalen door aan volgende generaties.
Restauratie gebeurt met veel oog voor de duurzaamheid en innovatie, en in samenspraak met de maatschappij. BOEi heeft ruim 25 jaar ervaring in herbestemming van industrieel erfgoed, zo kregen onder andere de complexen Hazemeijer in Hengelo, ENKA in Ede, Dru in Ulft en de Dongecentrale in Geertruidenberg een nieuw leven.
Dienstengebouw
De IJsselcentrale Harculo is in 1955 gebouwd om de wederopbouwwijken van stroom te voorzien. In het dienstengebouw is een rijke verzameling wederopbouwkunstwerken aanwezig, zoals wandschilderingen, bronzen beelden en reliëfs, die deze belangrijke periode uit het verleden van de Nederlandse geschiedenis uitbeelden. Het centrale thema is vooruitgang, gedrevenheid en optimisme. Tal van bekende Nederlandse kunstenaars, zoals Titus Leeser, Huib de Ru en Hans Bayens, brachten werk in de centrale aan.
Nieuwe invulling
BOEi ontfermt zich over de hijshal, het dienstengebouw en het magazijn, centraal op het terrein gelegen. In het dienstengebouw is straks ruimte voor ondernemers.
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Nick Wolt, n.wolt@BOEi.nl.
Meer informatie over BOEi is te vinden op www.BOEi.nl.
Patina van de tijd
Stichting BOEi zal hier nog een tekst verzorgen. Dit is een fake tekst. De teksten zijn een vorm van pseudo-Latijn: ze lijken op het eerste gezicht origineel Latijn te zijn, maar hebben in werkelijkheid volstrekt geen betekenis.
Het verleden leeft
Stichting BOEi zal hier nog een tekst verzorgen. Dit is een fake tekst. De teksten zijn een vorm van pseudo-Latijn: ze lijken op het eerste gezicht origineel Latijn te zijn, maar hebben in werkelijkheid volstrekt geen betekenis. De grap is dus dat het tekst is waar iedereen overheen kijkt maar wat werkelijk nergens op slaat. De tekst staat vol met spelfouten en verbasteringen.