Verhalen van Harculo. Doet u mee?

In Het Verhaal van Harculo zal de IJsselcentrale centraal staan. Oud-werknemers van Centrale Harculo worden geïnterviewd en geportretteerd. Hun persoonlijke verhalen vertellen het verhaal van een energiebedrijf in transitie.

Maar ook Zwollenaren, die herinneringen hebben aan de IJsselcentrale Harculo kunnen meedoen met Verhalen van Harculo. Wie herinnert zich niet de pijpen van de IJsselcentrale als herkenningspunt voor Zwollenaren, die het gevoel gaven ‘ik ben weer thuis in Zwolle’.

Een eerste aftrap is gegeven op 31 oktober 2021 met Albert Veld, Klaas Rietberg en Jan Haanstra. Maar komende maanden kunt u zelf ook meedoen aan het project Verhalen van Harculo. Er vinden diverse workshops plaats waar u zich voor kunt aanmelden: leer interviewen, leer teksten schrijven en beeldverhalen ontwerpen of leer over Visual Storytelling. 

Lees meer op www.destadverbeeldt.nl

Hier vindt u ook een aanmeldmogelijkheden voor en meer informatie over de workshops/ateliers.

Koelwaterhal

In de Koelwaterhal werd het water uit de IJssel gezuiverd voor het energieproces van de centrale. Kwartiermaker en kunstenaar Ronald A. Westerhuis: “Het eerste moment dat ik de koelwaterhal binnenstapte wist ik: dit is mijn plek, mijn magnus opus. De jarenlange ervaring als offshore supervisor en 20 jaar als beeldhouwer waren direct verbonden op deze plek vol energie. Het koelwatergebouw wordt een bron van positieve en schone energie, letterlijk en figuurlijk.