Verhalen van Harculo en de Zilveren Camera

Verhalen van ENGIE’s oude energiecentrale Harculo in Zwolle herleven op de locatie tijdens de expositie ‘Verhalen van Harculo’. In het voormalige dienstengebouw is komende maand de expositie van De Stad Verbeeldt te bezoeken. De expositie bestaat uit twee delen: de Verhalen van Harculo en de Zilveren Camera. U bent vanaf 3 september t/m 2 oktober, van dinsdag t/m zondag, van 10.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom op Centrale Harculo (IJsselcentraleweg, Zwolle). 

Nieuwe activiteiten

De oude Centrale Harculo in Zwolle is al enige jaren geleden gesloopt. De locatie wordt door ENGIE samen met de gemeente Zwolle en partners klaar gemaakt voor een nieuwe invulling. Ondertussen vinden op de locatie al enkele ontwikkelingen plaats. Naast de activiteiten van Ronald A Westerhuis in het koelwatergebouw, zijn we er trots op dat komende maand de verhalen van Harculo herleven op de locatie! 

Beeldverhalen

De expositie Verhalen van Harculo bestaat uit beeldverhalen en/of multimediale producties van oud-medewerkers, oud-dienstverleners en wijkbewoners van Harculo. Deze personen zijn geportretteerd door Carla Kogelman, Harm van de Poel, Petra Mwaro-Jansen, drie professionele landelijke fotografen. Daarnaast hebben afgelopen jaar twintig amateurfotografen gewerkt aan een beeldverhaal en/of multimediale productie. ENGIE is zeer ingenomen met het feit dat De Stad Verbeeldt op deze prachtige wijze de verhalen van Centrale Harculo heeft vastgelegd en is er trots op dat de beelden, die zozeer aan de locatie verbonden zijn, in het voormalige dienstengebouw aan het publiek getoond kunnen worden. 

Functie elders

De Zilveren Camera is de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie in Nederland. De expositie van de Zilveren Camera bestaat uit tien categorieën: nieuws (landelijk, internationaal, regionaal), documentair (nationaal en internationaal), portret, politiek, sport, kunst, cultuur en entertainment en natuur en wetenschap. De laatste winnaar is de welbekende foto van Kajsa Ollongren met de titel ‘Positie Omtzigt, functie elders’ van fotograaf Bart Maat. 

Bezoek de expositie: Verhalen van Harculo van dinsdag tot en met zondag, tussen 10.00 uur en 17.00 uur. We raden aan van tevoren te reserveren. 

 

Meer informatie vindt u op destadverbeeldt.nl

Koelwaterhal

In de Koelwaterhal werd het water uit de IJssel gezuiverd voor het energieproces van de centrale. Kwartiermaker en kunstenaar Ronald A. Westerhuis: “Het eerste moment dat ik de koelwaterhal binnenstapte wist ik: dit is mijn plek, mijn magnus opus. De jarenlange ervaring als offshore supervisor en 20 jaar als beeldhouwer waren direct verbonden op deze plek vol energie. Het koelwatergebouw wordt een bron van positieve en schone energie, letterlijk en figuurlijk.